Hvor ofte skal mit kæledyr til sundhedsundersøgelse?

aug - 24 2016 | By

Et sundhedstjek for dyr er utrolig vigtigt. Ved et sundhedstjek undersøger dyrlægen alle dele på kæledyret, fra hale til snude. Det bliver tjekket overalt, også i tænderne og mundhulen, for at sikre, at det ikke fejler noget. Det er også her dyrlægen kigger efter, om der er eventuelle sygdomme på vej, eller om dit kæledyr er ved at blive en lille smule overvægtig. Hvis sådanne ting skulle ske, kan en dygtig dyrlæge i Højbjerg, hjælpe dig med hvad der så skal gøres.

Sundhedsundersøgelse af kæledyr

En sundhedsundersøgelse finder normalt sted i forbindelse med vaccinationer, eller hvis kæledyret for eksempel skal steriliseres og derfor ligges i narkose. Hvis dette ikke skulle være tilfældet, skal et sundhedstjek som minimum foregå en gang om året. Dette vil dog ikke være svært at huske, da alle kæledyr skal have en årlig vaccination, og derved samtidig sin årlige sundhedsundersøgelse. Hvis det skulle være nødvendigt, får dit kæledyr også klippet negle af dyrlægen.

Har du lige fået dig dit første kæledyr, og har derfor ikke hare en nuværende dyrlæge, eller noget kendskab til én som du synes er erfaren nok, er det vigtigt du finder dig en god dyrlæge. Her kan du forhøre dig ved venner og familie, hvad de har af forskellige erfaringer med dyrlæger. Det er nemlig vigtigt at sørge for, at man finder en dygtig dyrlæge, da dit dyr er afhængig af denne, når nu det ikke selv kan fortælle hvad der er galt, og hvor det gør ondt. Man kan finde en kvalificeret og kompetent dyreklinik i Århus, med masser af dygtige dyrlæger, hvor de kan hjælpe dig igennem hvordan og hvorledes, og de kan sørge for at dit dyr får et sundhedstjek. De kan samtidig også hjælpe dig frem til, hvilket slags foder der er bedst for dit kæledyr, og om det eventuelt skal have nogle kosttilskud.

Byens Dyreklinik
Rosenvangs Alle 2
Viby J 8260
82 30 70 15