Hvad er bedst, persienner eller gardiner?

dec - 20 2016 | By

persienner

Når du skal vælge mellem persienner eller gardiner er der mange forskellige forhold, du bør tage med i din betragtning. Først og fremmest må du vurdere, hvad der vil passe bedst til netop det vindue, det drejer sig om. Husk at tage højde for, hvor i rummet, eller hvor i dit hjem, vinduet er placeret, samt hvilke behov, du har. Her kan du læse nogle fordele ved både persienner og gardiner. Er du stadig i tvivl, så kontakt din gardinforhandler i dag.

Persienner

I for eksempel køkkenet eller badeværelset er persienner meget velegnede. De lukker godt af for lys og nysgerrige blikke, så du altid er sikret dit privatliv. Samtidig er de vældig lette af rengøre og kræver ikke ret megen vedligeholdelse. Alu persienner er metalliske, og giver for eksempel dit køkken et glat, strømlinet look. Hvide, enkle persienner fylder mindst muligt i et rum og derfor særdeles velegnede til små rum. Er dit vindue udstyret med en vindueskarm er persienner en god måde at sørge for, at de ting, du stiller i vindueskarmen, hele tiden er synlige indefra. Ønsker du et varmere, mere indbydende look, er træpersienner måske noget for dig. Persienner er også meget velegnede i vinduer, der vender mod solen. Her kan du nemlig vælge, hvor meget lys, du ønsker at lukke ind. Persiennen kan trækkes delvist ned eller vippes, så du stadig får lyset ind uden den direkte eksponering. Persienner er meget alsidige og praktiske og er en rigtig god løsning i de fleste tilfælde.

Gardiner

Gardiner giver et blødere look end persienner. Derfor er de især velegnede i stuen eller i soveværelset, hvor de bidrager med et varmt, hyggeligt look. Tænk især over farven på dine gardiner. Lyse gardiner åbner et rum og gør det lyst og let. Mørke gardiner fylder mere i især et lille rum, men giver samtidig et varmt, intimt look. Overvej også, om dine gardiner skal være ensfarvede eller mønstrede, eller om du har behov for mørklægningsgardiner i eksempelvis soveværelset. Der findes mange forskellige typer af gardiner, og dermed kan du skræddersy lige præcis det look, du er ude efter. Rullegardiner, plissegardiner, lamelgardiner – mulighederne er mange.

I nogle tilfælde er en kombination af persienner og gardiner den bedste løsning, hvor du får fordele fra begge dele. Er du i tvivl om, hvad den bedste løsning er for dig, så tal med din forhandler.

 

Gardindelux Aps

Ved Lunden 7

8230 Åbyhøj

50 39 60 37