Kravene til et godkendt pasfoto

feb - 14 2017 | By

Godkendt pasfoto

Hvis et pasfoto skal godkendes og være korrekt, så er der en række krav til, hvordan det præcist skal være taget. Nedenfor har vi samlet de vigtigste informationer om kravene, og hvad der kræves, før fotoet kan blive godkendt. Du kan med fordel finde en passende fotograf ved en simpel Google-søgning, hvis du er på udkig efter en professionel fotograf i Bjerringbro.

Størrelse

Størrelsen på pasfotografiet er altafgørende for om det bliver godkendt, eller ej. Det helt passende format, som et pasfoto skal være er 35 mm i længden og 45 mm i højden. Langt de fleste professionelle fotografer vil lave de helt rigtige mål, sådan så du ikke selv skal til at klippe det til, eller redigere i det på nogen måder.

Motiv

Personens ansigt skal være taget forfra og samtidig skal det være vellignende. Det skal desuden være klar til at blive scannet og kan både være sort/hvid eller i farver. Når man får taget et pasfoto er det vigtigt, at fotografen hverken går for tæt på, eller står for langt væk fra personen. Den passende afstand kan bedømmes ved at fotografen får hele ansigtet med forfra samtidig med at han, eller hun får lidt af skuldrene med på billedet.

Billedkvalitet og farver

Det er helt grundlæggende, at kvaliteten af billedet er i top. Samtidig skal farverne naturlige og stå skarpt på billedet. Derfor bør fotografen ikke eksperimentere med farver, nuancer eller kontraster. Det skal være så virkelighedsnært som overhovedet muligt og dette kræver en en god fotograf med et kvalitetskamera.

Regler for briller og hatte

Hvis personen, der skal have taget et pasfoto bruger briller, bør fotografen være opmærksom på et par ting, før billedet bliver taget. Stellet på brillen må nemlig ikke dække for øjnene. Hvis brillestellet gør dette er det helt afgørende at finde et par briller, som ikke dækker øjnene. Man har naturligvis også muligheden for at tage brillerne helt af, men det anbefales at gøre dette en halv time før billedtagningen, så øjnene kan vænne sig til omgivelserne. Kasketter, hatte eller anden hovedbeklædning er ikke tilladt på et pasfoto. Hvis man af religiøse grunde ikke kan tage sin hovedbeklædning af kan det pasfoto dog godt godkendes.

Røde øjne og uskarpe billeder

Billedet skal som nævnt ovenstående være knivskarpt, og der må ikke være røde øjne, når det bliver taget. En professionel fotograf vil altid sørge for at have alle ovenstående krav i baghovedet, før billedet bliver printet ud. Har du brug for en lokal fotograf i nærheden af Ry, kan du tage kontakt til en, så du kan få taget det bedste mulige pasfoto.

 

Ejskjær Fotografi

Vestergade 9

8600 Silkeborg

86 80 64 80