Forny det gamle hus med et grønt tag

feb - 16 2017 | By

Grønt tag

Trænger dit hus til at få et nyt udtryk? Men mangler du idéerne til at skabe en både flot og funktionel forandring? Så er grønne tage værd at skænke en ekstra tanke.

Der er mange måder at forny dit hus på, men en af de måder, der unægteligt er kommet for at blive, er grønne tage også kendt som sedum tage, der er et æstetisk såvel som målrettet valg.

Hvad er et grønt tag?

Et grønt tag er – som navnet antyder – et tag i grønne nuancer bestående af vilde blomster og forskellige græsarter. Denne tagtype kaldes også for et sedum tag, og det står dig frit for, hvorvidt du ønsker et rent græstag eller en blanding med urter og vilde blomster.

Dette naturlige tag er en billig, men smuk tagløsning. Det er let at montere, hvilket betyder, at der også er gode muligheder for, at du kan montere det på egen hånd

Et grønt tag er et godt valg for blandt andet dig, som bliver generet af at kigge ud på almindelig mørk tagpap og i stedet ønsker et alternativ med et naturligt udtryk.

Et miljørigtigt valg

Et grønt tag kan mere end blot at give en god synsmæssig effekt. Kaster man et blik på de miljømæssige følgevirkninger af at vælge et grønt tag frem for en anden tagtype, viser det sig, at et grønt tag er et fornuftigt valg af flere årsager.

Først og fremmest er det værd at lægge mærke til, at de forskellige græsarter samt vilde blomster har en helt særlig evne til at påvirke temperaturer. På den ene side virker grønne tage isolerende, og de er dermed velegnede til at holde på varmen i et hus. På den anden side kan grønne tage også påvirke temperaturerne i den anden retning. Et stigende antal grønne tage i større byer vil på en varm sommerdag kunne påvirke temperaturen i en mærkbar nedadgående retning.

Ud over denne betydelige isolerende effekt er et grønt tag ligeledes et miljørigtigt valg målt på holdbarheden. Græsset på taget yder nemlig beskyttelse mod angreb og forældelse af den tagpap, der ligger under. Dette betyder, at du med et grønt tag på dit hus kan se frem til, at dit tag vil holde i op til 20 år længere.

Ønsker du at gøre en ekstra indsats for holdbarheden af dit tag, er taghætter af høj kvalitet desuden værd at kigge ekstra på. Disse er nemlig vigtige elementer i forsøget på at maksimere et tags levetid, da gode taghætter spiller en stor rolle for et tags sundhed.

 

WIG scandinavian A/S
Stadionvej 28
7323 Give
71 75 00 04