Vejen til det personlige portræt

feb - 16 2017 | By

portrætfotografi

Ligesom med alle andre billeder kan et godt og personligt portræt fortælle mere om en person end 1000 ord. Hvad enten det skal være uformelt eller professionelt, er det dog vigtigt at kvaliteten er i orden. Men hvad er et godt portrætfotografi og hvad kan det egentlig fortælle om en person? Dette giver vi et bud på i nedenstående tekst, hvor vi har beskrevet hvad et personligt portrætfotografi kan og hvad det kan komme til at udtrykke. Søger du en erfaren og dygtig portrætfotograf i Odense kan du med en enkelt søgning på Google finde frem til en passende fotograf. 

Gode portrætfotografier udtrykker en stemning

Gode portrætfotografer har evnen til at få en stemning ud af fotografiet. Et smil er ikke altid nødvendigt for et godt fotografi. Det som er grundlæggende for fotografiet er at få den enkeltes personlighed frem i øjeblikket, uanset om det udtrykker glæde, tristhed eller nysgerrighed.  Det er fotografens opgave at sætte sig i personens sted og prøve så vidt muligt at indfange personens humør i øjeblikket. Det er i denne sammenhæng, at de bedste og mest personlige fotografier kommer frem.

Lokation

Lokationen og baggrunden for at portrætfotografi er altafgørende. En god fotograf vil altid kunne finde den bedste lokation, som vil være passende for den specifikke person, der skal fotograferes. Derfor er det fordelagtigt at finde en fotograf, som er fleksibel nok til at tage ud og udforske forskellige mulige lokationer sammen med dig. Mange gode fotografer har i forvejen fundet de gode lokationer, men de bør også være åbne for at finde nye lokationer sammen med dig. Bor du i Odense og søger en god fotograf kan du med fordel kontakte dine lokale fotografer og høre, hvordan de arbejder og hvad de gør for at få det bedste portræt i hus. 

Tal med din fotograf

En ting som karakteriserer en god fotograf er, at han eller hun er villig til at indgå i en indledende samtale, før billederne bliver skudt. Denne samtale bør være en indikator for, hvordan billedet skal være og i hvilken sammenhæng de skal bruges. Der er stor forskel på hvad formålet med et portrætfotografi er og derfor er det vigtigt, at du med klarhed fortæller din fotograf, hvad billedet skal bruges til.

Udforsk mulighederne

Der findes et hav af fotografer, som arbejder på hver deres måde. Det er derfor fordelagtigt at udforske sine muligheder og sørge for at finde den absolut bedste fotograf, så du er sikker på, at han eller hun dækker dine specifikke behov. Derfor bør du gøre brug af internettet, spørge venner eller ringe til dine lokale fotografer, før du beslutter dig.

 

Henning Rix Fotografi

Havnegade 4

5000 Odense C

21 47 54 05