Gode råd til tæpperensning

okt - 03 2018 | By

Hvad gør du, når der kommer pletter på dine tæpper? Desværre kan du ikke bare smide dit gulvtæppe i vaskemaskinen, så hvordan kan du få pletterne væk igen? I denne artikel får du gode råd til rens af dine tæpper.

 

Brug strygejernet

Hvis det er en overfladisk plet, kan du i visse tilfælde få den væk ved at bruge strygejernet. Først skal du støvsuge området med pletten godt og grundigt. Derefter skal du tage et håndklæde, fugte det med en blanding af eddike og vand (brug en del hvid eddike til tre dele vand fra vandhanen). Derefter lægger du det fugtige håndklæde oven på pletten og stryger så på håndklædet med strygejernet. Det kan i flere tilfælde få pletten til at forsvinde.

 

Rens med rensepulver

Er der tale om en særlig genstridig plet, kan du prøve med tæpperensepulver. Det fjerner samtidig dårlig lugt. Drys pulveret på pletten, lad det ligge lidt (tjek brugsanvisningen for den præcise tid, pulveret skal blive liggende) og brug derefter støvsugeren til at fjerne pulveret igen.

 

Bagepulver eller salt

Det er altid skidt at få rødvinspletter på tæppet – rødvin er noget af det sværeste at fjerne. Det første du skal gøre, er at tørre så meget af rødvinen som muligt op med en klud eller et viskestykke. Derefter skal du hælde koldt vand på pletten for at udvande den rødbrune farve. Til sidst hælder du køkkensalt eller bagepulver (hvad du nu lige har ved hånden). Når tæppet har fået lov til at ligge et par timer med et tykt lag pulver eller salt til at suge rødvinen op, kan du støvsuge det væk igen med en støvsuger.

 

Førstehjælp til te- og kaffepletter

Hvis du kommer til at spilde te eller kaffe på tæppet, er det relativt nemt at få det af. Sug overskydende væde op med et viskestykke og brug derefter et universalrensemiddel på pletten. Hvis du ikke opdager pletten, før den er tørret ind, så smør den med glycerin. Lad det tørre i 10 timer og vask derefter med universalmiddel og vand.

 

Professionel hjælp til pletter

Det er desværre ikke altid, du selv kan rense dit tæppe så godt, at en plet kommer helt væk. Derfor kan det nogle gange være nødvendigt med professionel hjælp. Du kan hurtigt finde professionel tæpperensning i København ved en simpel søgning på nettet. Hvis du skal have renset faste tæpper i kontorlokaler eller andre erhvervsmål, kan det anbefales at få fat på et firma, der gør sig i tæpperensning og erhvervsrengøring.

Professionel Erhvervsrengøring A/S

Vodroffsvej 38

1900 Frederiksberg C

33 25 62 56