Hvorfor bruge en boligadvokat?

dec - 12 2018 | By

I en bolighandel er der ofte en masse forskellige processer, der skal gennemgås, løses og udføres korrekt, og det kan være noget af en mundfuld indimellem. Derfor rådes man oftest til at få noget hjælp udefra i form af boligadvokater og rådgivere. Men måske du tænker, at det ikke kan være så nødvendigt at bruge mange penge på den slags, og ikke helt forstår, hvad du får for dine penge. Når det omhandler boligadvokatens arbejde, så er det simple svar, at du simpelthen ikke har råd til at lade være med at få hjælp. For i enhver bolighandel er der mange penge på spil, og derfor er der også en høj risiko. Med en dygtig boligadvokat vil de kende til mulige faldgruber og skjulte udgifter, som kan være forbundet med en bolighandel. Det kan være at få helt styr på økonomien i andelsforeningen, eller at tjekke alle budgetter efter. Samtidig anbefales det på ingen måde, at du står med en købsaftales gennemgang alene.

Hvornår skal jeg tage fat i en boligadvokat?

Det korte svar er, at du kun kan gøre det for sent. For ligeså snart du står og skal til at købe en ny bolig, så er det godt at have en boligadvokat med på sidelinjen. Jo før i processen du allierer dig med en boligadvokat, desto større mulighed er der for at få mere for dine penge og skabe så meget værdi som muligt i boligrådgivningen. Find altid en boligadvokat i København, hvis du bor her, så du får en ekspert inden for det konkrete boligmarked.

Pris og udbytte

Og hvad koster det så i sidste ende? Det kan svinge meget fra advokat til advokat, og også i forhold til mængden af arbejde. Men normalt lyder en boligrådgivningspakke på mellem 4.000-7.000 kr. Du skal dog huske, at du ingen regning får, hvis din bolig ikke bliver solgt – hvis altså din advokat går ind for dette. Oftest vil din boligadvokat udbyde de nævnte boligrådgivningspakker, som dækker dig godt ind. Og i sidste ende kan du blive sparet for rigtig mange penge. Du får nemlig rådgivning til lånefinansiering, lånetilbud og så undgår du faldgruber i købskontrakten. Låner du flere millioner, så er det ofte en besparelse på 20.000 kr. for hver million, du har lånt, hvis du har fået den rigtige rådgivning med på vejen. Så måske du alligevel skulle overveje at alliere dig med en boligadvokat ved dit næste boligkøb.

Boligkøbsadvokaterne

Frederiksborggade 5A

1360 København K